تجارت بین الملل

صادرات به استرالیا

صادرات به استرالیا

 

 

کشور استرالیا

قبل از اینکه بخواهیم مستقیما به سراغ بحث صادرات به استرالیا برویم ، خوب است که اطلاعات مختصر و مفیدی درباره این کشور توسعه یافته داشته باشیم. استرالیا به لحاظ وسعت ششمین کشور بزرگ دنیا است. این سرزمین پهناور که در نیمکره جنوبی کره زمین قرار دارد، عضو اتحادیه کشورهای همسود است.

پایتخت استرالیا، شهر کانبرا است. استرالیا توسط چندین دریا، اقیانوس و خلیج احاطه شده است و هیچ مرز مشترک خاکی با کشورهای دیگر ندارد. از مهم‌ترین بخش های درآمدزای این کشور می‌توانیم تحصیلات و آموزش، خدمات مالی و تخصصی و توریسم را نام ببریم.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به اتریش

 

اقتصاد استرالیا؛ همواره در پایدارترین حالت ممکن

یکی از دلایلی که استرالیا را به مقصد صادراتی ایران تبدیل کرده، بستر مناسب این کشور برای تجارت است. استرالیا با داشتن اقتصادی رو به رشد، محیط امن و پایداری را برای تجارت فراهم کرده است.

فعالیت سازمان‌ها و مؤسساتی که مسئولیت نظارت بر اقتصاد استرالیا را دارند ، موجب شده اقتصاد این منطقه در طول ۲۶ سال اخیر، شرایط کاملاً پایداری را تجربه کند. استرالیا با تولید ناخالص داخلی ۱٫۴۰ تریلیون دلاری در سال ۲۰۱۹ ، توانست رتبه سیزدهم اقتصاد بزرگ جهان را از آن خود کند.

 

 

مهمترین شرکای تجاری استرالیا

با توجه به وضعیت مطلوب اقتصاد استرالیا باید به صراحت گفت که تجارت با این کشور تا چه حد می‌تواند برای بسیاری از بازرگانان اهمیت داشته باشد. در این بین کشورهای چین، ژاپن، کره جنوبی، هند و ایالات متحده آمریکا مهم‌ترین کشورهای صادرکننده به استرالیا هستند. از مهم‌ترین شرکای وارداتی استرالیا کافی است به چین، آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، تایلند و سنگاپور اشاره کنیم.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به ایتالیا

 

محصولات صادراتی و وارداتی استرالیا

بزرگترین ذخایر طلا، سنگ‌آهن، سرب و نیکل جهان در استرالیا است. از این رو، طلا، سنگ آهن، تجهیزات حمل و نقل، سنگ‌های قیمتی، فلزات گرانبها، گوشت، سوخت معدنی، آلومینیوم، دیگ بخار، گندم و محصولات دارویی مهم‌ترین کالاهای هستند که از استرالیا به دیگر کشورهای دنیا صادر می‌شوند.

از بین محصولات وارداتی استرالیا نیز می‌توانیم؛ چراغ روشنایی، پلاستیک و اقلام متعلق به آن، آهن و فولاد، لوازم فنی و پزشکی، سوخت معدنی، تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی را نام ببریم.

 

روابط ایران و استرالیا

ایران ۷۳ مین شریک تجاری بزرگ استرالیا است. جالب است بدانید که شروع روابط دیپلماتیک ایران و استرالیا به سال ۱۳۴۷، تاسیس سفارت استرالیا در ایران، برمی‌گردد. سه سال بعد، یعنی در سال ۱۳۵۰، دولت ایران نیز سفارت خود را در پایتخت استرالیا، کانبرا، تاسیس کرد. گفتنی است که این دو کشور در طی سالهای اخیر در تلاش بودند تا همکاری‌های خود را گسترش بدهند.

روابط تجاری ایران و استرالیا یک رابطه دو جانبه است و برای هر دو کشور منافع زیادی را دربر دارد. دولت ایران همواره از کیفیت کالاهای وارد شده از استرالیا رضایت کامل دارد. همین امر بستر گسترش روابط تجاری دوجانبه را فراهم کرده است.ایران برای استرالیا حکم یک بازار خرید بزرگ گندم و فرآورده‌های دامی است.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به کره جنوبی

 

فراز و فرودهای روابط تجاری ایران و استرالیا

واردات از ایران در استرالیا از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۲۱ به طور متوسط ​​ ۳٫۲۱ میلیون دلار استرالیا بوده است که در دسامبر ۲۰۱۰ به بالاترین حد خود یعنی ۳۷ میلیون دلار استرالیا و در فوریه ۱۹۸۸  به ۰ میلیون دلار استرالیا رسید.شیوع بیماری کرونا و در پی آن محدودیت‌ سفرهای بین‌المللی، به تجارت دوجانبه این دو کشور در سال  ۲۰۲۰ آسیب جدی وارد کرد. از طرفی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نیز به شدت روابط تجاری و سرمایه‌گذاری دوجانبه استرالیا با ایران را تحت شعاع خود قرار داد.

سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه همچنان کمرنگ است. تحریم‌های بین‌المللی هنوز یک محدودیت مهم برای مبادلات تجاری بین این دو کشور محسوب می‌شوند. گفتنی است که استرالیا از سال  ۲۰۱۶ برخی از تحریم‌های تجاری و مالی علیه ایران را بر اساس شورای امنیت سازمان ملل کاهش داده است. اما همچنان برخی از تحریم‌ها به قوت خود باقی است. دولت استرالیا کسب‌وکارهای استرالیایی را تشویق می‌کند تا در هنگام معامله با ایران، بررسی‌های لازم را انجام دهند و در مورد پیامدهای تحریم‌های آمریکا علیه ایران به دنبال مشاوره حقوقی باشند.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به روسیه

 

 

 

شرایط و قوانین صادرات و واردات به استرالیا

گفتیم که استرالیا مقصد مناسبی برای واردات و صادرات است. اما برای اینکه در امر مراودات تجاری موفق باشیم باید از قوانین و مقرراتی که توسط دولت تعیین شده (ازجمله مصوبات وزارت امور داخلی استرالیا، مالیات و عوارض و مجوزها) آگاهی کاملی داشته‌ باشیم.
صادرات و واردات زمانی نتیجه‌بخش و موفق خواهد بود که با آگاهی و هوشیاری کامل انجام بشود. بنابراین برای ورود به این حوزه داشتن آگاهی از شرایط و مقررات لازم برای صادرات و واردات و همچنین داشتن تجربه کاری الزامی است.

 

 

قوانین گمرکی استرالیا

در این قسمت قرار است نگاهی گذرا به برخی از قوانین گمرگی استرالیا داشته باشیم.

الزامات گمرکی
جزئیات
قوانین گمرکی واردات به استرالیا ·       تمام کالاهای وارداتی به استرالیا باید از مرز ترخیص شوند.

هزینه‌‌های مربوطه (ترخیص، عوارض گمرک، مالیات کالا، خدمات جی‌اس‌تی و سایر خدمات واردات کالا به استرالیا) بستگی به نوع و ارزش کالاها دارد.

·       واردات برخی کالاها مثل مواد شیمیایی به استرالیا ممنوع است.

کالاهای حاوی مواد شیمیایی صنعتی (لوازم آرایشی، حلال‌ها، پلاستیک، جوهر، چسب شیشه‌ای، مواد شیمیایی فتوکپی و پرینت، رنگ، محصولات پاک کننده خانگی، لوازم بهداشتی آرایشی) باید در سیستم (NICNAS) ثبت شوند و هزینه ثبت آن نیز پرداخت شود.

 

قوانین گمرکی صادرات به استرالیا

·       ترخیص کالاهای صادراتی در استرالیا توسط وزارت امور داخلی (Dept. of Home affairs) انجام می‌شود.

بنابراین اگر قواعد خاصی در مورد صادرات کالاهای مد نظر وجود داشته باشد باید از قبل بررسی بشود. این امر توسط نیروهای مرزی استرالیا کنترل می‌شود.

·       دپارتمان کنترل صادرات دفاع نیز مسئولیت کنترل صادرات کالاها و فناوری‌های نظامی و دوگانه (اقلام نظامی کشنده و یا مخرب و یا آیتم‌های تجاری و فن‌آوری) را برعهده دارد.

از جمله الزامات گمرکی واردات استرالیا کافی است به هزینه‌های ترخیص، عوارض گمرک، مالیات کالا و ترخیص کالاها در مرز اشاره کنیم.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به چین

 

اقلام صادراتی ایران به استرالیا

استرالیا یکی از کشورهایی کیفیت محور است. کیفیت محصولات وارداتی برای این کشور در اولویت قرار دارد. در این قسمت از مقاله قصد داریم لیست مهمترین کالاهای صادراتی ایران به استرالیا را معرفی کنیم.

 

8 مورد از مهم‌ترین کالاهای صادراتی ایران به استرالیا

خب تا به اینجای مقاله درباره شرایط و قوانین صادرات از ایران به استرالیا صحبت کردیم. حالا می‌خواهیم ببینیم مهم‌ترین اقلامی که از ایران به استرالیا صادر می‌شوند چه چیزهایی هستند.

ازجمله کالاهایی که در گروه اقلام صادراتی ایران به استرالیا قرار می‌گیرند به شرح زیر هستند:

 

1. سنگ‌های ساختمانی، گچ، سیمان، آزبست، میکا یا مواد مشابه

ایران هشتمین کشوری است که دارای معادن سنگ ساختمانی است. تقریباً ۸۰ درصد از انواع سنگ‌های ساختمانی در کشور عزیزمان ایران وجود دارد و استخراج می‌شود. خیلی از سنگ‌های ساختمانی ایران از کیفیت بالایی برخوردار هستند و به کشورهایی همچون ایتالیا، آلمان، انگلستان، فرانسه، بلژیک، آمریکای جنوبی، استرالیا و ژاپن صادر می‌شوند. ایران بعد از ترکیه، ایتالیا و یونان رتبه چهارم را در صادرات سنگ‌های ساختمانی به دست آورده است. بر اساس پایگاه داده تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد COMTRADE، واردات سنگ، گچ، سیمان، آزبست، میکا یا مواد مشابه از ایران در استرالیا در سال 2020 بالغ‌بر 1.68 میلیون دلار بوده است.

 

2. کشمش

اقلیم و شرایط اقلیمی ایران، این کشور را به یکی از رتبه‌های برتر در باغداری به‌ویژه در کشت انگور و کشمش تبدیل کرده است. صادرات کشمش در ایران سابقه‌ای چند صدساله دارد و کشور ما ازنظر تنوع کشمش صادراتی رتبه اول را در جهان دارد.درواقع صادرات پسته، صادرات کشمش و صادرات خرما بخش عمده‌ای از صادرات خشکبار ایران را تشکیل می‌دهند. در حال حاضر بیش از 80 درصد صادرات کشمش در جهان توسط ایران، ترکیه، آمریکا، یونان و شیلی انجام می‌شود.

آلمان، امارات متحده عربی و استرالیا از واردکنندگان اصلی کشمش ایران و ترکیه، آمریکا و یونان از مهم‌ترین رقبای ایران در صادرات کشمش هستند.از سوی دیگر، بیشتر کشمش جهان از کشورهای امارات متحده عربی، روسیه، اوکراین، آلمان، مصر، کانادا، پاکستان، ترکیه، اسپانیا و کویت وارد می‌شود. همچنین جالب است بدانید که ترکیه و امارات باوجوداینکه جزو کشورهای تولیدکننده و صادرکننده کشمش هستند، این کالاها را نیز وارد می‌کنند. استرالیا ، کشمش‌های ایران بعد از واردات دوباره بسته‌بندی می‌کند و سپس با برندهای خود به مناطق دیگر ارسال می‌کند.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید :  صادرات به ترکیه

 

3. خرما

خرما نیز یکی از اقلام خوراکی است که از ایران به استرالیا صادر می‌شود. گران‌ترین خرمای ایران (پیارم) هرساله به استرالیا صادر می‌شود. حجم صادرات پیارم کمتر از رطب مضافتی است اما این خرماها و همچنین مضافتی در استرالیا جایگاه مناسبی دارند.پیارم در استان هرمزگان ایران نیز کشت می‌شود. خرمای پیارم یکی از مجلل‌ترین خرماهای ایران و جهان است. این خرماها نیز مانند مضافتی دارای انواع متفاوتی هستند و طبیعتاً گران‌تر از خرماهای دیگر هستند.

 

4. پسته

پسته ایران در بازار جهانی شناخته‌شده است. صادرات و فروش مغز پسته به استرالیا در حجم قابل‌توجهی انجام می‌شود. مغز پسته صادراتی ایران از تنوع بسیار بالایی برخوردار است.ازنظر استرالیا، مغز پسته ایرانی درجه A مغزهایی هستند که داخلشان سبز است و رنگ پوست بنفش دارند. ایران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پسته در کنار آمریکا در بازارهای جهانی شناخته می‌شود. در سال‌های اخیر رقابت بین دو کشور ازنظر نفوذ به بازارهای مختلف بسیار حساس شده است.در بسیاری از کشورها میزان واردات از ایران کمتر از پسته آمریکایی است. اما پسته و مغز پسته ایران همچنان در بسیاری از کشورها خریداران خاص خود را دارد.

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به عراق

 

5. زعفران

استرالیا کشوری توسعه‌یافته در نیمکره جنوبی است. اگرچه اقتصاد آن متکی به کشاورزی است و به‌تازگی کشت زعفران را آغاز کرده است، اما همچنان یکی از متقاضیان زعفران ایران است.استرالیا در میزان واردات زعفران در رده هجدهم قرار دارد. استرالیا یکی از بازارهای بین‌المللی در منطقه است و به‌عنوان یکی از بازارهای تجاری شناخته می‌شود.زعفران ایرانی در استرالیا قیمت مناسبی دارد و خریداران زعفران حاضرند مبالغ بالایی برای زعفران ایرانی بپردازند. به همین دلیل صادرات زعفران به استرالیا به‌عنوان یک مقصد سودآور همچنان برای تجار اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

6. قهوه، چای و ادویه‌جات

قهوه، چای و ادویه‌جات نیز از اقلام صادراتی به استرالیا هستند. بر اساس گزارش پایگاه تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد، صادرات قهوه، چای، مات و ادویه به استرالیا در سال 2018 701.66 هزار دلار بوده است.

 

7. فرش و سایر کف‌پوش‌های نساجی

بر اساس پایگاه داده سازمان ملل متحد در مورد تجارت بین‌الملل COMTRADE، واردات فرش و سایر کف‌پوش‌های نساجی از ایران در سال 2020، بالغ‌بر 2.79 میلیون دلار بوده است.

 

8. آهن و فولاد

بد نیست بدانید که ایران آهن و فولاد نیز به استرالیا صادر می‌کند. بر اساس پایگاه داده تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد COMTRADE، واردات آهن و فولاد استرالیا از ایران در سال 2010، بالغ‌بر 67.26 هزار دلار بوده است.

 

لیست برخی از محصولاتی وارداتی از ایران به استرالیا

بر اساس پایگاه داده تجارت بین‌الملل سازمان ملل متحد COMTRADE، واردات استرالیا از ایران در سال 2020 چیزی بالغ‌بر 19.16 میلیون دلار بوده است. در جدول زیر که بر اساس اطلاعات سایت trending economics گردآوری‌شده، برخی از واردات استرالیا از ایران در سال 2020 مشخص‌شده است.

واردات استرالیا از ایران
ارزش واردات
سال
میوه‌، آجیل، پوست مرکبات، خربزه 7.08 میلیون دلار 2020
فرش و سایر کف‌پوش‌های نساجی 2.79 میلیون دلار 2020
سنگ، گچ، سیمان، آزبست، میکا یا مواد مشابه 1.68 میلیون دلار 2020
قهوه، چای، ادویه‌جات 878.78 هزار دلار 2020
غلات، آرد، نشاسته و فرآورده‌های شیر 695.09 هزار دلار

 

2020
تجهیزات نوری، عکاسی، فنی، پزشکی 480.90 هزار دلار

 

2020
قند و شکر

 

367.91 هزار دلار

 

2020
تجهیزات الکتریکی

 

31.79 هزار دلار

 

2020
آهن و فولاد 67.26 هزار دلار

 

2020
آلات موسیقی، قطعات و لوازم جانبی 3.40 هزار دلار

 

2020
مس 18.28 هزار دلار

 

2020
آلومینیوم 7.20 هزار دلار

 

2020
قلع 3.07 هزار دلار

 

2020
نمک، گوگرد، خاک، سنگ، گچ، آهک و سیمان 145.76 هزار دلار

 

2020

 

صادرات به استرالیا
بیشتر بخوانید تا بیشتر بدانید : صادرات به ارمنستان

 

دانستنی‌های لازم برای صادرات به استرالیا

اگر خاطرتان باشد گفتیم که استرالیا مرز خاکی با کشورهای دیگر ندارد. به همین دلیل، صادرات به استرالیا و یا واردات از این کشور فقط از طریق مرزهای آبی و هوایی امکان‌پذیر است. همین موضوع به چند دلیل می‌تواند روابط تجاری این کشور با سایر کشورهای دنیا را تحت تاثیر قرار بدهد.

اول اینکه، حمل و نقل محموله‌های صادراتی از طریق راه‌های هوایی هزینه‌بر است. دوم اینکه، جابجایی یا ارسال محصولات از طریق راه‌های دریایی بسیار زمان‌بر است. به همین جهت، معمولا توصیه می‌شود برای صادرات به استرالیا بدنبال محصولات و کالایی باشید که ارزش صادر کردن از طریق راه‌های هوایی یا ظرفیت ماندگاری بالا برای راه‌های دریایی را داشته باشند.

 

 

کلام آخر

ایران با جمعیت بالای ۸۰ میلیون نفری، تولید ناخالص داخلی (حدود ۴۳۳ میلیارد دلار آمریکا)، ذخایر بزرگ نفت، گاز و معدن یکی از مناطق مهم اقتصادی در جهان محسوب می‌شود.ایران عزیزمان در صادرات برخی از اقلام به کشورهای مختلف ازجمله استرالیا همواره پیشرو است. همانطور که پیشتر نیز گفتیم استرالیا کشور مناسبی برای امور صادرات و واردات است.

دولت استرالیا برای گسترش تجارت جهانی، به سیاست‌های منعطفانه زیادی متوسل شده است. شرایط اقتصادی پایدار استرالیا از مهمترین موارد جذاب سرمایه‌گذاران صادراتی و وارداتی است.

 

 

گردآوری و تنظیم نهایی : دکتر محمد قاسمی اسفهرود – ایران گودز مارکت (  IRAN GOODS MARKET )
جامعترین وبسایت B2B در ایران – مارکت کالای ایرانی

 

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

1 دیدگاه در “صادرات به استرالیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *